Våra vaccineringar

MACC People - Ledande vaccinatör för Covid-19 i Skåne - Nu erbjuder vi vaccination mot Säsongsinfluensa, TBE och Bältros nära dig. Vi finns på ett flertal platser runt om i Skåne. Öppettider och adresser ser du här. Vi erbjuder drop-in så du behöver inte boka någon tid!

Vad är TBE?

TBE (Tick Borne Encephalitis) är en virussjukdom som sprids via fästingar. Den finns främst i södra och mellersta Sverige. TBE innebär att du kan drabbas av inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna. Varje år smittas allt fler och på nya platser runtom i Skåne och det finns ingen behandling mot sjukdomen om du drabbas - men det finns vaccin!

Vi erbjuder vaccinering mot TBE med FSME.

Du bör vaccinera dig mot TBE om du bor eller vistas i ett område med en högre risk för TBE. Hela Skåne räknas numera som riskområde och flera högriskområden finns i också i Skåne. Du bör även vaccinera dig om du ofta besöker ett sådant område eller har ett sommarboende där.

Du som inte har vaccinerat dig mot TBE tidigare börjar med tre eller fyra doser under det första året. Du kan läsa mer om TBE och vaccinet HÄR eller ringa oss på nr 020-24 7 112.

Vi erbjuder just nu 50 kr rabatt på vaccinering mot TBE - just nu kostar det 360 kr för vuxna och 330 kr för barn (ordinarie pris 410 / 380 kr) om du besöker oss senast den 31 mars!

Välkommen på drop-in eller för tidsbokning - klicka nedan för att komma till våra mottagningar.

Vad är Bältros?

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare haft vattkoppor. Bältros kan uppstå hos vem som helst som haft vattkoppor, och det är vanligast att få bältros om du är över 50 år. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont och smärtan kan sitta i under flera månader.

Vi erbjuder vaccinering mot bältros med det effektiva vaccinet Shingrix som består av två doser. Doserna ges med två månaders mellanrum och rekommenderas särskilt till dig som fyllt 50 år.

Du kan läsa mer om Bältros och vaccinet HÄR.

Vi erbjuder just nu 300 kr rabatt på vaccinering med Shingrix - just nu kostar det 2 095 kr (ordinarie pris 2 395 kr) för en dos om du besöker oss senast den 31 maj!!

Välkommen på drop-in eller för tidsbokning - klicka nedan för att komma till våra mottagningar.

Vad är Säsongsinfluensa?

Säsongsinfluensa är en virussjukdom som ofta förekommer under höstsäsongen. Smittsamheten av influensa är mycket stor och vissa smittade kan bli allvarligt sjuka.

Under den pågående coronapandemin finns det risk för samtidig stor smittspridning med covid-19 och säsongsinfluensa. Därför är det extra viktigt att hålla ditt skydd uppdaterat just nu, både för din och sjukvårdens skull. Vi kommer också gärna ut till ert företag och vaccinerar så att ni håller er friska under vintern – kontakta oss på info@maccab.se för en offert.

Så många doser behöver du

Du tar en dos av vaccinet årligen och vaccinet skyddar antingen mot tre eller fyra virusstammar som kan orsaka influensa

Säsongsinfluensa vuxen över 65 år 200 kr

Säsongsinfluensa vuxen yngre än 65 år 325 kr

Blodtrycksmätning med medicinsk bedömning

I samarbete med Blodtrycksdoktorn erbjuder vi smidig blodtrycksmätning för 0 kr i patientavgift* på alla våra mottagningar! Vi hjälper dig att komma igång, sedan följer du bara de enkla instruktionerna steg för steg. Efter din genomförda mätning kommer du få en länk skickad till din telefon där du kan klicka dig vidare till din journalförda blodtrycksmätning och se ditt mätvärde och en medicinsk kommentar.

Du är välkommen på drop-in under våra öppettider och allt du behöver är ett mobilt bank-ID och ett mobilnummer.

Högt blodtryck, eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt- och kärlsjukdom och förtida död i världen. Bara i Sverige har cirka 2 miljoner vuxna högt blodtryck och endast 1 av 5 får idag rätt behandling. Tidig upptäckt och behandling är viktigt för att minska risken för allvarliga hälsoproblem.

*Patientavgift tillkommer först om du själv väljer att fortsätta med utredning eller att starta en behandling via Blodtrycksdoktorns digitala tjänst

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People