Uppdatera ditt grundskydd mot difteri, stelkramp och kikhosta hos MACC People

Pris: 485 kr

KAMPANJ

Du vet väl om att du får 10% rabatt på ordinarie pris om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev? Tryck här för att skriva upp dig och få en rabattkod.

Varför är grundskyddsvaccin viktigt?

Grundskyddsvaccinering skyddar mot fyra potentiellt allvarliga sjukdomar: difteri, stelkramp och kikhosta. Genom att uppdatera ditt grundskydd minskar du risken för att drabbas av dessa sjukdomar och bidrar till att skydda både dig och samhället. Alla dessa sjukdomar kan orsaka allvarliga komplikationer och i vissa fall dödsfall. Genom att vaccinera dig hjälper du också till att skydda personer som av olika anledningar inte kan ta vaccinet.

När ska grundskyddsvaccinet uppdateras?

Grundskyddet mot difteri, stelkramp och kikhosta bör uppdateras regelbundet för att säkerställa ett fortsatt skydd. För barn rekommenderas påfyllnadsdoser vid 5-6 års ålder och därefter i tonåren. Vuxna bör uppdatera sitt grundskydd vart 20:e år. Så om du minns tiden då Nokia 3310 var den hetaste mobiltelefonen, alla gick runt med MP3-spelare och MySpace och Lunarstorm var de sociala medier som gällde - då är det förmodligen hög tid att se över ditt skydd!

Stelkramp – Symtom och skydd

Stelkramp orsakas av en bakterie som finns i jord och smuts. Bakterierna kan tränga in i kroppen genom sår eller skador på huden. Stelkramp kan orsaka muskelstelhet och smärta, som kan bli så allvarliga att de leder till att andningsmusklerna blir förlamade. Vaccinering mot stelkramp är avgörande för att skydda dig mot denna farliga sjukdom.

Difteri – Symtom och skydd

Difteri är en bakterieinfektion som kan leda till svårigheter att andas, hjärtsvikt och i värsta fall dödsfall. Difteribakterier sprids genom luften när en infekterad person hostar eller nyser. Vaccinering mot difteri är en effektiv metod för att skydda dig mot sjukdomen och dess komplikationer.

Kikhosta – Symtom och skydd

Kikhosta, även kallad pertussis, är en mycket smittsam luftvägsinfektion som orsakar svåra hostattacker. Kikhosta kan vara särskilt farligt för spädbarn och små barn. Vaccinering mot kikhosta skyddar dig och dina nära från denna sjukdom och minskar risken för allvarliga komplikationer.

Vaccinering på en person

Vaccinering hos MACC People i Skåne

MACC People erbjuder uppdatering av grundskyddsvaccin på alla våra kliniker i Skåne samt i vår MACC-bil. Vi erbjuder både drop-in och tidsbokningar för din bekvämlighet. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att boka tid eller ställa frågor om grundskyddsvaccin och andra vaccineringar, som till exempel Bältros- och TBE-vaccin.

Gula blommor och högt gräs på ett fält

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People