MACC People - vaccinerar med kvalitetssäkrad obruten kylkedja

Vi har vaccinerat över 300 000 människor och täcker hela Skåne samt större delen av Västra Götaland där vi även vaccinerar på uppdrag av regionen. Finns inte vaccinet du söker i vår lista? Tveka inte att kontakta oss på 020-24 7 112 eller maila info@maccab.se.

Vaccin mot TBE, skydda dig mot fästingburna sjukdomar!

TBE (Tick Borne Encephalitis) är en farlig virussjukdom som sprids av fästingar och kan leda till inflammation i hjärnan eller hjärnhinnorna. Skåne och södra/mellersta Sverige är riskområden, och sjukdomen breder ut sig. Det finns ingen behandling, men det finns vaccin!

Vi erbjuder TBE-vaccinering med FSME, ordinarie pris 440 kr för vuxna och 395 kr för barn med 10% rabatt om ni är minst tre stycken! Läs mer om TBE och vaccinet här eller ring oss på 020-24 7 112.

Skydda dig och dina nära – välkommen till våra mottagningar för drop-in eller tidsbokning. Klicka nedan för adresser och öppettider.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Vaccin mot Bältros – den smärtsamma sjukdomen som drabbar en av tre svenskar!

Bältros är en infektionssjukdom som kan uppstå om du tidigare haft vattkoppor. Risken ökar med åldern och nedsatt immunförsvar. Bältrosvaccin rekommenderas för personer över 50 år och minskar risken för bältros och långvarig smärta. Vi erbjuder Shingrix-vaccinet, som har hög skyddseffekt och färre biverkningar. Boka tid för vaccination och utforska våra andra hälsotjänster. Läs mer om bältros och vaccination här eller ring oss på 020-24 7 112.

ERBJUDANDE! För din första dos bältrosvaccin hos oss erbjuder vi 200 kr rabatt, totalt 2 195 kr. Ange rabattkod: bältros för att det ska synas redan vid bokning - det går även bra att ange att det är din första dos när du besöker oss så får du rabatten på plats. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Kostnadsfri vaccination mot HPV för kvinnor födda 1994-1999.

MACC People är stolta över att från den 1 augusti 2023 vaccinera på uppdrag av Västra Götalandsregionen! Vi kommer att ha fasta mottagningar i Mölndal, Uddevalla och Borås. Vi kommer även att regelbundet besöka kommunerna Härryda, Bollebygd, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, Mark, Orust, Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstad med vår mobila mottagning.

Vi kommer på uppdrag av Västra Götalandsregionen att erbjuda kostnadsfri vaccinering mot covid-19, säsongsinfluensa, pneumokocker samt HPV för alla grupper som omfattas av detta. Vi kommer därutöver också att i egen regi erbjuda andra vård- och vaccineringstjänster såsom TBE, bältros och påfyllnad av grundskydd.

Skydda dig och dina barn från vattkoppor med vårt effektiva vattkoppsvaccin

Vattkoppsvaccination med två doser kan ges till barn från 12 månaders ålder och vuxna som inte tidigare haft vattkoppor. Vaccinet är mycket effektivt och ger långvarigt skydd. Vi erbjuder snabb och smidig vaccination på alla våra mottagningar och i vår MACC-bil, samt flera andra vaccinationer och hälsotjänster. Besök oss för att uppdatera ditt skydd mot vattkoppor. Läs mer om vaccin mott vattkoppor här eller ring oss på nummer 020-24 7 112.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Skydda dig mot hepatit A och B med Twinrix

Twinrix rekommenderas för resenärer, personer med kroniska leversjukdomar, sjukvårdspersonal och de som är nära anhöriga till någon med hepatit B. Vaccinationen ges i tre doser för optimalt skydd, med ett alternativt schema för barn mellan 1-15 år. Vi erbjuder Twinrix-vaccination på alla våra mottagningar och i vår MACC-bil, med erfarna sjuksköterskor och läkare redo att hjälpa.

Besök oss för att skydda dig mot hepatit A+B. Läs mer om Twinrix här eller ring oss på nummer 020-24 7 112.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Uppdatera ditt grundskydd mot difteri, stelkramp, kikhosta och polio

Grundskyddsvaccin skyddar mot fyra allvarliga sjukdomar och bidrar till att skydda både dig och samhället. Påfyllnadsdoser rekommenderas var 20:e år - så om du minns tiden då Nokia 3310 var den hetaste mobiltelefonen, alla gick runt med MP3-spelare och MySpace och Lunarstorm var de sociala medier som gällde - då är det förmodligen hög tid att se över ditt skydd!

Besök oss för att uppdatera ditt grundskydd. Läs mer om grundskyddsvaccin här eller ring oss på 020-24 7 112.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Avgiftsfri blodtryckskontroll och snabb digital utredning

Få en blodtryckskontroll med 0 kr i patientavgift på alla våra mottagningar och i vår MACC-bil, i samarbete med Blodtrycksdoktorn. Att kontrollera sitt blodtryck är viktigt, då högt blodtryck kan leda till allvarliga hälsoproblem utan att ge några symtom. Om vi upptäcker avvikande värden erbjuds du en snabb och effektiv digital utredning via Blodtrycksdoktorn, med en användarvänlig app för att följa dina blodtrycksvärden och få personlig rådgivning.

Besök oss för att få koll på ditt blodtryck. Läs mer om blodtryckskontroller här eller ring oss på nummer 020-24 7 112.

Se vår prislista

För tidsbokning och öppettider, vänligen klicka på knapparna nedan.

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People