Skydda dig och dina barn från vattkoppor med effektivt vattkoppsvaccin

Pris: 820kr

KAMPANJ

Du vet väl om att du får 10% rabatt på ordinarie pris om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev? Tryck här för att skriva upp dig och få en rabattkod.

Vaccinera dig mot vattkoppor och minska risken för komplikationer

Vattkoppor, orsakade av varicella-zosterviruset, är en mycket smittsam sjukdom som oftast drabbar barn. För att skydda dig och dina barn från vattkoppor och de potentiella komplikationer som kan uppstå, erbjuder vi effektiva vattkoppsvaccinationer på alla våra mottagningar och i vår MACC-bil.

Vem rekommenderas att vaccinera sig mot vattkoppor?

Vattkoppsvaccin rekommenderas för barn från 9 månaders ålder samt för vuxna som inte tidigare haft vattkoppor. Det är särskilt viktigt för individer med nedsatt immunförsvar, gravida kvinnor eller personer som arbetar inom hälso- och sjukvården att vaccinera sig.

Hur går vattkoppsvaccinationen till?

Vattkoppsvaccinationen administreras som två doser med ett intervall på minst en månad mellan doserna. För barn mellan 9 månader och 12 år rekommenderas en dos på 0,5 ml, medan personer över 13 år rekommenderas en dos på 1 ml. Vaccinet injiceras i överarmen eller lårets muskulatur.

Hur effektivt är vattkoppsvaccinet?

Vattkoppsvaccinet är mycket effektivt och ger ett långvarigt skydd mot sjukdomen. Studier visar att vaccinet ger ett skydd på över 90 % hos barn och över 75 % hos vuxna. Efter vaccination minskar risken för komplikationer och svårare sjukdomsförlopp betydligt.

Är det några biverkningar av vattkoppsvaccinet?

Biverkningarna av vattkoppsvaccinet är oftast milda och övergående. De vanligaste biverkningarna är rodnad, svullnad eller smärta vid injektionsstället. I sällsynta fall kan feber, utslag eller ledvärk förekomma.

En morfar med sina två barnbarn
Varför välja oss för din vattkoppsvaccination?

Vi erbjuder snabb, säker och smidig vaccination mot vattkoppor på alla våra mottagningar samt i vår MACC-bil. Hos oss arbetar erfarna sjuksköterskor och läkare som är utbildade inom vaccinationer. Dessutom erbjuder vi flera andra vaccinationer och hälsotjänster, som TBE-vaccin, grundskyddsvaccin, hepatitvaccin och blodtryckskontroller i samarbete med Blodtrycksdoktorn. Vi strävar efter att göra det enkelt och bekvämt för dig att ta hand om din hälsa och dina vaccinationsbehov.

En gravid kvinna som sitter med sin man i soffan framför en laptop
Hur bokar jag tid för vattkoppsvaccination?

Det är enkelt att boka tid för vattkoppsvaccination hos oss. Du kan antingen ringa oss på 020 24 7 112, besöka vår webbplats för att boka en tid online eller komma till någon av våra mottagningar eller vår MACC-bil för drop-in.

Gula blommor och högt gräs på ett fält

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People