MACC PEOPLE inleder exklusivt samarbete med SYNLAB Sverige - erbjuder provtagning och hälsokontroller direkt i lokalsamhällen

Skrivet av MACC ons, 04/03/2024

I en satsning för att öka tillgängligheten till provtagning i även mindre samhällen, har MACC PEOPLE AB och SYNLAB Sverige AB inlett ett samarbete för att leverera mobil provtagning direkt till invånarna i Skåne och Västra Götaland. Tjänsterna som utvecklas under våren kommer att rikta sig till privatpersoner som önskar hälsokontroller eller andra provtagningar, samt till digitala vårdgivare som behöver fysisk kontakt med sina patienter.

- Vi ser många positiva synergier med samarbetet och vi är nu i full gång med att anpassa våra enheter för den kommande verksamheten, säger Rasmus Ahlin, VD MACC PEOPLE AB.

Redan efter påsk välkomnas provtagningspatienter och kunder till MACC PEOPLES hälsocentrum på Derbyvägen 6E i Malmö och därefter rullas det ut fram till sommaren i resterande delar av verksamheten.

- Vi valde MACC för att deras mobila enheter ger en mycket stor flexibilitet med att kunna erbjuda provtagning i människors närhet och för att MACC håller en hög medicinsk kvalitet, säger Johanna Kristoffersson, VD SYNLAB Sverige AB.

MACC har sedan maj 2021 utfört närmare 400 000 vaccineringar i flertalet regioner i södra Sverige. Idag bedrivs MACC:s preventiva sjukvårdsverksamhet i mobila enheter och i fasta lokaler över hela Skåne och i Västra Götalandsregionen, i ett område som täcker över 2 miljoner innevånare.

SYNLAB Sverige är en del av Europas största laboratoriekoncern, SYNLAB Group, som erbjuder den svenska hälso- och sjukvården en högkvalitativ och effektiv laboratoriemedicinsk service med hög tillgänglighet. SYNLAB Group finns i 33 länder, på fyra kontinenter, cirka 30 000 anställda och marknadsledande i Europa inom medicinsk laboratorieservice.

Mer information om företagen finns på maccpeople.se och synlab.se.

Kontakt:

VD MACC, Rasmus Ahlin
rasmus@maccab.se
073-1442 359

VD SYNLAB Sverige, Johanna Kristoffersson
johanna.kristoffersson@synlab.se
08-123 191 02

 

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People