På uppdrag av Region Skåne och Västra Götalandsregionen

Erbjuder MACC People kostnadsfri vaccinering mot Covid-19!

Vi vaccinerar med det för säsongen uppdaterade covidvaccinet från Pfizer/Biontech i både Skåne och Västra Götaland. Vi har nu även det säsongsuppdaterade Nuvaxovid i hela Skåne samt på våra mottagningar i Uddevalla, Borås, Mölndal och Kungälv. Kostnadsfritt och tillgängligt för alla från 18 år. Välkommen att boka din tid!

Viruset förändras och skyddet avtar med tiden - därför rekommenderas särskilt du som är 65 år eller äldre samt i medicinsk riskgrupp att vaccinera dig inför vintern 2023


För dig som är 65 år och äldre eller ingår i övrig riskgrupp erbjuder vi i Västra Götaland från den 7 november även kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa som är möjligt att få samtidigt som covidvaccinet. I Region Skåne hänvisas till vårdcentraler för kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa, om du önskar erbjuder vi redan nu detta vaccin för 200 kr för riskgrupper (325 kr ordinarie pris).


Vi finns i hela Skåne - du hittar adresser till våra fasta lokaler på bokningslänken här ovanför. Bor du inte på en ort vi där vi finns? Inga problem - vår MACC-bil besöker hela Skåne - du kan se både när vi besöker din ort och öppettider för våra lokaler här.

I Västra Götaland har vi mottagningar i Borås, Mölndal och Uddevalla och besöker med våra MACC-bilar även regelbundet kommunerna Ulricehamn, Mark, Tranemo, Svenljunga, Bollebygd, Härryda, Orust, Munkedal, Sotenäs, Lysekil, Tanum och Strömstad. I Västra Götaland erbjuder vi även dig som är över 65 år eller medcinsk riskgrupp kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa som går utmärkt att ta samtidigt som vaccin mot covid-19.

Boka din tid inför vintern redan idag!

Hur många doser är jag rekommenderad att ta?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som är över 50 år och äldre samt medicinska riskgrupper en påfyllnadsdos under året, oavsett tidigare antal doser. Denna dos kan med fördel tas till hösten för att ha ett uppdaterat skydd inför vintersäsongen. Alla som är över 18 år erbjuds därutöver möjlighet till en dos under året och du som är över 65 år eller i riskgrupp erbjuds även en andra påfyllnadsdos. Tabellen nedan visar vad som gäller för just dig.

6 månaders dosintervall

80+

1 vårdos och 1 höstdos rekommenderas

SÄBO

1 vårdos och 1 höstdos rekommenderas

18-64 - MED risk

1 vårdos finns tillgänglig, 1 höstdos rekommenderas

65-79

1 vårdos finns tillgänglig, 1 höstdos rekommenderas

9 månaders dosintervall

50-64 - UTAN risk

Rekommenderas en dos under 2023, tas med fördel under hösten 2023

18-49 - UTAN risk

Finns en dos tillgänglig under 2023, tas med fördel under hösten 2023

Dos 1, 2 och 3

Finns tillgänglig för den som ännu inte vaccinerat sig

Covidbevis

Det är inte längre möjligt att hämta covidbevis för resor via covidbevis.se. Det beror på att EU-förordningen om covidbevis upphörde att gälla den 1 juli 2023.

Inga länder inom EU/EES kräver i dag covidbevis vid inresa, men utanför EU/EES finns länder som fortfarande har inreseregler med anledning av covid-19. Därför är det viktigt att undersöka vad som gäller i landet du ska åka till. Information finns på Sweden Abroad.

Om din resa kräver uppvisande av negativt covidtest så utför vi antigentester på utvalda mottagningar, samt PCR-test på vår mottagning Malmö Jägersro, Derbyvägen 6E. Klicka här för att boka din tid.

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People