Mamma och dotter på en buss

Covid-19 Vaccinering

På uppdrag av Region Skåne vaccinerar MACC People mot Covid-19! Hos oss är du som är över 18 år välkommen för dos 1-4 och du som är över 65 år är välkommen för dos 1-5.

För dig som är vaccinerad med minst två doser av de befintliga vaccinerna erbjuder vi vaccin som är uppdaterat för att skydda mot omikronvarianterna BA.4 och BA.5.

Vi finns i på ett flertal platser i Skåne, adresserna hittar du på bokningslänken nedan och under våra öppettider

Adresser och öppettider hittar du på 1177.se. Vi erbjuder mRNA-vaccinen Comirnaty från Pfizer/BioNTech (uppdaterat vaccin mot omikronvarianten erbjuds till dig som är tidigare vaccinerad med minst två doser), samt det proteinbaserade vaccinet Nuvaxovid från Novavax.

Viruset är kvar även om restriktionerna är borta!

Nu finns ytterligare ett vaccin mot covid-19. Nuvaxovid är ett proteinbaserat vaccin och godkänt av Läkemedelsverket.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Nuvaxovid framför allt används till:

  • Ovaccinerade personer 18 år och äldre. De två första doserna ges med 3–7 veckors intervall och följs av en tredje dos tre månader senare. Mellan dos 3 och 4 ska det ha gått fyra månader.
  • Personer som har fått två doser mRNA-vaccin (Pfizer och Moderna) tidigare rekommenderas i första hand att få ett mRNA som påfyllnadsdos, men du som föredrar Nuvaxovid som påfyllnadsdos i ett blandat schema kan få detta och tidigast tre månader efter den andra dosen.

Bokningsbara tider hittar du på 1177. Kom och vaccinera dig eller kom och ställ dina frågor så berättar vi mer.

Covidvirus
Två personer gör armbågshälsning utomhus

På uppdrag av Region Skåne genomförde vi under 2021, nästan 200 000 vaccinationsstick. Dessa utfördes av MACC:s legitimerade sjuksköterskor som alla har erfarenhet av vaccination i olika omfattning.

Efter samma framgång 2022 har vi fått fortsatt förtroende i Region Skåne och fortsätter vaccinera mot Covid-19 även under 2023.

Välkommen till Covid-19 Vaccination

Tillsammans bekämpar vi Covid-19

MACC People's vision är ett samhälle där alla kan få den medicinska hjälp man behöver i rätt tid och på rätt plats. MACC People finns till för att med expertis och omtanke tillhandahålla medicinsk kompetens och redskap som hjälper människor att få rätt vård vid rätt tidpunkt.

Inför besöket

Tänk på att Du måste ha giltig legitimation med dig och du skall, enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, använda munskydd när du besöker oss. Du får ta med dig en anhörig om du tycker att vaccinering känns obekvämt.

Man sitter med munskydd på en buss

Hjälp oss att kunna vaccinera så många som möjligt, så snabbt som möjligt genom att fylla i din hälsodeklaration, skriva ut den och ta med den till vaccinlokalen. Du hittar hälsodeklarationsblanketten här. Om du behöver hjälp kan du alltid nå vår support på telefonnummer +46 10 330 0443 eller med epost till: info@maccab.se

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från det att minst tre månader har gått sedan primärvaccinationens sista dos. Det är ett kortare tidsintervall än tidigare. Du kan läsa mer om dosintervallet genom att följa länken. här.

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People