Mamma och dotter på en buss

Covid-19 Vaccinering

På uppdrag av Region Skåne och Västra Götalandsregionen erbjuder MACC People kostnadsfri vaccinering mot Covid-19!

Viruset förändras och skyddet från tidigare vaccinering eller infektion avtar med tiden - därför rekommenderas du som är 50 år eller äldre samt i medincisk riskgrupp att fylla på ditt vaccinskydd inför vintern 2023. Du rekommenderas i första hand att invänta det uppdaterade vaccinet som vi beräknar ha i lager i mitten av oktober. Även för dig som är 18-49 år finns en dos tillgänglig om du önskar.


För dig som är 65 år och äldre eller ingår i övrig riskgrupp erbjuder vi i Västra Götaland från den 7 november kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa som är möjligt att få samtidigt som covidvaccinet. I Region Skåne hänvisas till vårdcentraler för kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa, vi erbjuder även vaccinering för 200 kr för riskgrupper (325 kr ordinarie pris) från oktober.


Vi finns i hela Skåne - du hittar adresser till våra fasta lokaler på bokningslänken här ovanför. Bor du inte på en ort vi där vi finns? Inga problem - vår MACC-bil besöker hela Skåne - du kan se både när vi besöker din ort och öppettider för våra lokaler här.

I Västra Götaland har vi mottagningar i Borås, Mölndal och Uddevalla och besöker med våra MACC-bilar även regelbundet kommunerna Ulricehamn, Mark, Tranemo, Svenljunga, Bollebygd, Härryda, Orust, Munkedal, Sotenäs, Lysekil, Tanum och Strömstad. I Västra Götaland erbjuder vi även dig som är över 65 år eller medcinsk riskgrupp kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa som går utmärkt att ta samtidigt som vaccin mot covid-19.

Boka din tid inför vintern redan idag!

Hur många doser är jag rekommenderad att ta?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som är över 50 år och äldre samt medicinska riskgrupper en påfyllnadsdos under året, oavsett tidigare antal doser. Denna dos kan med fördel tas till hösten för att ha ett uppdaterat skydd inför vintersäsongen. Alla som är över 18 år erbjuds därutöver möjlighet till en dos under året och du som är över 65 år eller i riskgrupp erbjuds även en andra påfyllnadsdos. Tabellen nedan visar vad som gäller för just dig.

6 månaders dosintervall

80+

1 vårdos och 1 höstdos rekommenderas

SÄBO

1 vårdos och 1 höstdos rekommenderas

18-64 - MED risk

1 vårdos finns tillgänglig, 1 höstdos rekommenderas

65-79

1 vårdos finns tillgänglig, 1 höstdos rekommenderas

9 månaders dosintervall

50-64 - UTAN risk

Rekommenderas en dos under 2023, tas med fördel under hösten 2023

18-49 - UTAN risk

Finns en dos tillgänglig under 2023, tas med fördel under hösten 2023

Dos 1, 2 och 3

Finns tillgänglig för den som ännu inte vaccinerat sig

Covidbevis

Det är inte längre möjligt att hämta covidbevis för resor via covidbevis.se. Det beror på att EU-förordningen om covidbevis upphörde att gälla den 1 juli 2023.

Inga länder inom EU/EES kräver i dag covidbevis vid inresa, men utanför EU/EES finns länder som fortfarande har inreseregler med anledning av covid-19. Därför är det viktigt att undersöka vad som gäller i landet du ska åka till. Information finns på Sweden Abroad.

Om din resa kräver uppvisande av negativt covidtest så utför vi antigentester på utvalda mottagningar, samt PCR-test på vår mottagning Malmö Jägersro, Derbyvägen 6E. Klicka här för att boka din tid.

Covidvirus
Två personer gör armbågshälsning utomhus

På uppdrag av Region Skåne genomförde vi under 2021, nästan 200 000 vaccinationsstick. Dessa utfördes av MACC:s legitimerade sjuksköterskor som alla har erfarenhet av vaccination i olika omfattning.

Efter samma framgång 2022 har vi fått fortsatt förtroende i Region Skåne och fortsätter vaccinera mot Covid-19 även under 2023.

Välkommen till Covid-19 Vaccination

Tillsammans bekämpar vi Covid-19

MACC People's vision är ett samhälle där alla kan få den medicinska hjälp man behöver i rätt tid och på rätt plats. MACC People finns till för att med expertis och omtanke tillhandahålla medicinsk kompetens och redskap som hjälper människor att få rätt vård vid rätt tidpunkt.

Inför besöket

Tänk på att Du måste ha giltig legitimation med dig och du skall, enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, använda munskydd när du besöker oss. Du får ta med dig en anhörig om du tycker att vaccinering känns obekvämt.

Man sitter med munskydd på en buss

Hjälp oss att kunna vaccinera så många som möjligt, så snabbt som möjligt genom att fylla i din hälsodeklaration, skriva ut den och ta med den till vaccinlokalen. Du hittar hälsodeklarationsblanketten här. Om du behöver hjälp kan du alltid nå vår support på telefonnummer +46 10 330 0443 eller med epost till: info@maccab.se

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 ges från det att minst tre månader har gått sedan primärvaccinationens sista dos. Det är ett kortare tidsintervall än tidigare. Du kan läsa mer om dosintervallet genom att följa länken. här.

Health & Care

Covid 19-Provtagning

Covid 19-Vaccinering

MACC People